Raw snickers

Dessa raw snickers Àr en stor personlig favorit! Perfekt blandning mellan salt frÄn jordnötterna och sött frÄn dadlarna. De tar sin lilla tid men Àr definitivt vÀrda sin vÀntan.

icon
Timer
2-3 timmar
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Botten

  • Valnötter

    1.6 dl
  • Dadlar

    6 st
  • Havregryn

    0,8 dl
  • Salt

    -
  • Vatten

    1 msk

"KolasÄs"

  • Dadlar

    12 st
  • Jordsnötssmör

    1.2 dl
  • Kokosolja

    4 msk
  • Agave sirap

    2 msk
  • Vaniljpulver

    1 msk
  • Salt

    -

Topping

  • Mörk choklad (70 %ig)

    100-150 g
  • Jordnötter

    -

Botten

  1. 1.

    Börja mixa valnötter, havregryn, dadlar och lite salt i en matberedare cirka 1 minut

  2. 2.

    TillsÀtt vatten och mixa ytterligare cirka 30 sekunder

  3. 3.

    Smeten ska ha nötklumpar kvar och vara relativt smetig

  4. 4.

    HÀll över blandningen i fyrkantig bakform, klÀdd i bakplÄtspapper

  5. 5.

    Tryck ut och platta till sÄ smeten Àr kompakt

  6. 6.

    SĂ€tt in i frysen

"KolasÄs"

  1. 1.

    LĂ€gg dadlarna i varmt vatten i cirka 10 minuter

  2. 2.

    HÀll ut 2/3 av vattnet, hÀll i dadlarna och 1/3 av vattnet i matberedaren

  3. 3.

    Mixa tills du fÄr en slÀt dadelpuré

  4. 4.

    HÀll purén i en kastrull och tillsÀtt jordnötssmör, kokosolja, agavesirap och vanilj extrakt

  5. 5.

    Rör runt tills smeten Àr slÀt

  6. 6.

    Ta ut botten frÄn frysen och hÀll över karamelsÄsen i ett jÀmt och slÀtt lager

  7. 7.

    SÀtt in i frysen ytterligare tvÄ timmar

  8. 8.

    Ta ut och dela i 10 bitar och sÀtt in ytterligare cirka 10 minuter

  9. 9.

    Förbered samtidigt chokladen

Topping

  1. 1.

    SmÀlt chokladen

  2. 2.

    Ta ut bitarna frÄn frysen, hÄll i basen och doppa toppen i chokladen

  3. 3.

    SÀtt tillbaka pÄ bakplÄtspappret och toppa direkt med jordnötter (var snabb hÀr eftersom chokladen stelnar)

  4. 4.

    Upprepa för alla bitar

  5. 5.

    SĂ€tt in i frysen ytterligare en stund innan servering

  6. 6.

    Ät och njut!

Hemsida av Ainsaar