Vegetarisk bönlasagne

Denna vegetariska bönlasagne var riktigt smarrig och gÄr enkelt att variera!

icon
Timer
45-60 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Vegetarisk bönlasagne

  • Bönlasagne plattor

    1 pkt (130 g)
  • Vitlök

    1 klyfta
  • Gullök

    1 st
  • FĂ€rsk spenat

    200 g
  • Vatten

    7 dl
  • Grönsaksbuljong

    1,5 tÀrningar
  • FĂ€rskost

    200 g
  • Rivet citronskal

    2 msk
  • MajsstĂ€rkelse/Vetemjöl

    2-3 msk
  • Mozzarella

    1 st
  • Riven ost

    2 dl

Vegetarisk bönlasagne

  1. 1.

    SÀtt ugnen pÄ 200 grader

  2. 2.

    Stek vitlök och lök i olivolja

  3. 3.

    Rör i spenat, salt och peppar i lökblandningen

  4. 4.

    Koka upp vatten och tillsÀtt buljongtÀrningar

  5. 5.

    Vispa ner fÀrskost i buljongen

  6. 6.

    Smaka av buljongen med rivet citronskal, salt och peppar

  7. 7.

    Rör i majsstÀrkelse eller vetemjöl - rör runt kraftigt och tillsÀtt sÄ mycket att det blir en krÀmig konsistens

  8. 8.

    Smörj en ugnsfast form och varva med sÄs, bönplattor och spenatblandning

  9. 9.

    Sprid ut ett lager tunt skivad mozzarella

  10. 10.

    Avsluta med lasagneplattor och sÄs

  11. 11.

    Strö över riven ost

  12. 12.

    GrÀdda i ugnen i cirka 30 minuter

  13. 13.

    Servera med varma körsbÀrstomater och en sallad

  14. 14.

    MUMS!

Hemsida av Ainsaar