Rödbetsbiffar med chèvrekräm och valnötter

Ja ni hör ju bara titeln. Underbart gott, perfekt som ett förrätt eller tillsammans med en matig sallad.

icon
Timer
20 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Rödbetsbiffar

  • Kikärtor kokta

    380 g
  • Rödbetor kokta

    500 g
  • Ägg

    1
  • Majsstärkelse

    2 msk
  • Salt & Peppar

    -

Chevrékräm

  • Chèvre

    -
  • Gräddfil

    -
  • Salt

    -

Rödbetsbiffar

  1. 1.

    Mixa kikärtorna i en matberedare till en slät kräm

  2. 2.

    Häll över kikärtsröran i en skål och rör i ägg, majsstärkelse och kryddor

  3. 3.

    Riv rödbetorna och häll över i kikärtsröran och bland noggrant runt

  4. 4.

    Forma till fyra biffar

  5. 5.

    Stek på medelvärme, några minuter på var sida men vänd med jämna mellanrum

  6. 6.

    Servera med chèvrekrämen, toppa med valnötter och ringla på lite honung. Mums

Chèvrekräm

  1. 1.

    Mosa chèvren, rör i gräddfil och salt.

  2. 2.

    Rör till en jämn smet och låt stå i kylen innan servering.

Hemsida av Ainsaar