Pizza på blomkålsbotten

Perfekt low-carb alternativ som går att variera med alla dina favorit-toppings.

icon
Timer
30-35 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Pizzabotten

  • Blomkål

    1/2 huvud
  • Ägg

    2 stycken
  • Kokosmjöl

    1-2 msk
  • Salt & Peppar

    -

Topping

  • Tomatpuré

    -
  • Oregano

    -
  • Pizzaost (Kan uteslutas)

    -
  • Mozzarella

    -
  • Prosciutto

    -
  • Soltorkade tomater

    -
  • Champinjoner

    -
  • Ruccola

    -

Pizzabotten

  1. 1.

    Sätt ugnen på 200 grader

  2. 2.

    Riv ett halvt blomkålshuvud med ett rivjärn tills det blir som fint mjöl

  3. 3.

    Blanda i äggen, kokosmjöl, salt och peppar

  4. 4.

    Försök att trycka ut så mycket av vattnet från blomkålshuvudet som möjligt, och tillsätt lite extra kokosmjöl om degen känns för vattnig, viktigt är att den fortfarande är fuktig

  5. 5.

    Tryck ut blandningen på en ugnsplåt klädd i bakplåtspapper

  6. 6.

    Sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter så den får lite färg

  7. 7.

    Bred ut tomatpuré, pizzaost, mozzarella, prosciutto, soltorkade tomater och svamp och sätt in ytterligare 10-15 minuter

  8. 8.

    Toppa sedan med rucola, låt svalna och skär upp i bitar

Hemsida av Ainsaar