Paj på havregryn

Fräsch paj där du varken behöver vetemjöl eller smör i din deg. Fyll pajen med dina favoritsmaker. Går att göra både laktosfri och glutenfri – byt ut till glutenfritt havregryn och byt ut dinkelmjöl till valfri glutenfri sort.

icon
Timer
60 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Pajdeg

  • Lättkvarg (laktosfri för laktosfritt alternativ)

    250 g
  • Havregryn

    1 dl
  • Dinkelmjöl

    1 dl
  • Olivolja

    1 msk
  • Salt

    -

Fyllning

  • Kalkon

    65 g
  • Fetaost

    40 g
  • Baby spenat

    1 näve
  • Rödbeta

    1-2 stycken
  • Soltorkade tomater

    -

Äggstanning

  • Ägg

    3 st
  • Mjölk (laktosfri för laktosfritt alternativ)

    1,5 dl
  • Salt & peppar

    -

Pajdeg

  1. 1.

    Sätt ugnen på 200 grader

  2. 2.

    Blanda ingredienserna till pajdegen till en slät deg

  3. 3.

    Bred ut i en ugnsäker pajform

  4. 4.

    Stick hål med en gaffel runt i degen och sätt in i kylen cirka 20 minuter

  5. 5.

    Sätt sedan in i ugnen 15 minuter

  6. 6.

    Häll i och sprid ut den fyllning du vill ha

  7. 7.

    Häll över äggstanningen

  8. 8.

    Sätt in i ugnen cirka 15 minuter igen

  9. 9.

    Låt svalna något innan servering

Äggstanning

  1. 1.

    Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar innan du häller de i pajskalet

Hemsida av Ainsaar