Granola

Finns det nÄgot bÀttre Àn en hemmagjord granola som topping pÄ sin yoghurt tillsammans med fÀrska frukter och bÀr?

icon
Timer
25 min
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Den "torra" skÄlen"

  • Havregryn (Glutenfria för en glutenfri granola)

    4 dl
  • Linfrön

    1 dl
  • Solrosfrön

    1 dl
  • Pumpafrön

    1 dl
  • Kokosflingor

    1 dl
  • Hasselnötter eller mandlar

    1 dl
  • Torkad frukt, exempelvis tranbĂ€r, aprikoser eller gojibĂ€r

    1 dl

VĂ€tskan

  • Vatten

    1 dl
  • Honung

    3 msk
  • Kanel

    -

Den "torra" skÄlen

  1. 1.

    SÀtt ugnen pÄ 175 grader

  2. 2.

    Hacka nötterna och mixa alla torra ingredienserna

VĂ€tskan

  1. 1.

    Mixa ihop vatten, honung och kanel

  2. 2.

    HÀll över den "torra" skÄlen, rör runt

  3. 3.

    HÀll ut allt pÄ en plÄt med bakplÄtspapper och sÀtt in i ugnen i cirka 20 minuter

  4. 4.

    Ta ut och tillsÀtt den torkade frukten om du inte redan gjort den

  5. 5.

    LÄt svalna. Toppa sedan pÄ din kvarg eller yoghurt och Àt tillsammans frukt och bÀr!

Hemsida av Ainsaar