Raw saffranscheesecake på pepparkaksbotten

Denna smarriga raw saffranscheesecake är inte bara glutenfri och mjölkfri utan även fri från tillsatt socker och vegansk. Du kan till och med göra den helt nötfri. Det vill säga alla kan äta denna smarriga cheesecake!

icon
Timer
2 timmar
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Pepparkaksbotten

  • Havregryn

    2 dl
  • Mandlar

    1 dl
  • Medjoldadlar

    12 st
  • Pepparkakskrydda

    2 tsk

Saffransfyllning

  • Kokosmjölk (den feta)

    2,5 dl
  • Kokosolja

    1 msk
  • Agavesirap

    3 msk
  • Saffran

    0,5 g

Pepparkaksbotten

  1. 1.

    Mixa havregryn och mandlar till mjöl i en matberedare

  2. 2.

    Tillsätt dadlar och pepparkakskrydda

  3. 3.

    Mixa tills konsistensen blir "kletig"

  4. 4.

    Tryck ut i en form med avtagbara kanter

  5. 5.

    Sätt in i kylen medan du gör fyllningen

Saffransfyllning

  1. 1.

    Mixa kokosmjölk, kokosolja, agavesirap och saffran med en stavmixer

  2. 2.

    Se till att allt blandas ordentligt. Häll sedan över på pepparkaksbotten

  3. 3.

    Sätt in i frysen cirka 2 timmar

  4. 4.

    Toppa med bär (exempelvis lingon, blåbär eller hallon) och mandelspån

  5. 5.

    Om den stelnar för mycket, låt den stå framme några minuter innan servering

  6. 6.

    Mums! Njut!

Hemsida av Ainsaar