Raw hallontÄrta

Sockerfri, glutenfri och mjölkfri somrig raw hallontÄrta! Det gÄr enkelt att variera smaken genom att byta ut hallon till exempelvis blÄbÀr eller jordgubbar. Jag har gjort en mÀngd varianter av raw food tÄrtor för att mixa ihop till denna smarriga kombination som Àr min favorit!

icon
Timer
3 timmar
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Raw hallontÄrta bottnen

  • FĂ€rska dadlar

    12 st
  • Torkade aprikoser

    1 dl (ca 10 st)
  • Mandlar

    3 dl
  • Havssalt

    1 nypa

Raw hallontÄrta fyllning

  • Cashewnötter

    4 dl
  • Lime

    2 st
  • Vaniljdroppar

    Ca 3 droppar
  • Kokosolja

    6 msk
  • Agavesirap

    4 msk
  • Hallon

    2.5 dl

Raw hallontÄrta bottnen

  1. 1.

    Börja med att mixa mandlar i en matberedare

  2. 2.

    TillsÀtt sedan dadlar, aprikoser och salt

  3. 3.

    Mixa till en jÀmn smet, hÀll i en rund form och platta ut jÀmt

  4. 4.

    SÀtt in i kylen och gör sÄ lÀnge fyllningen

Raw hallontÄrta fyllning

  1. 1.

    Börja med att blötlÀgga cashewnötterna, minst 2 timmar

  2. 2.

    VĂ€rm kokosolja och agavesirap i en kastrull

  3. 3.

    Mixa sedan cashewnötter i en matberedare sÄ de blir lite mousseliknande konsistens

  4. 4.

    TillsÀtt kokosolja, agavesirap och övriga ingredienser till matberedaren

  5. 5.

    Mixa till en jÀmn smet och hÀll över bottnen

  6. 6.

    SlÀta ut och stÀll in i kylen och lÄt stelna

  7. 7.

    Ta ut en stund innan servering sÄ den hinner mjukna till

  8. 8.

    Servera, Àt och njut!

Hemsida av Ainsaar