Nyttiga minisemlor
Dessa Àr en av mina favoriter som jag gör varje Är inför fettisdagen. Naturligt proteinrika och mÀttande vilket gör de passande om du vill ha ett sötare men samtidigt mellanmÄl. Kan kÀnnas som mÄnga och komplicerade steg men de Àr inte alls sÄ svÄra som de kan se ut! Mjölsorterna gÄr sjÀlvklart att byta ut till glutenfria alternativ om sÄ önskas.

Bullar
-
LĂ€ttkesella
250 g -
RÄgmjöl
1 dl -
Grahamsmjöl
3/4 dl -
Vaniljpulver
1 tsk -
Stevia
2 msk -
Kardemumma
1 tsk -
Bakpulver
1 tsk
Mandelmassa
-
Mandelmjöl
3/4 dl -
Mjölk
1 msk -
Stevia
1 msk
KesogrÀdde
-
Minikeso
250 g -
Stevia
1 msk -
Vaniljpulver
1/2 tsk
Bullar
-
1.
SÀtt ugnen pÄ 175 grader
-
2.
Rör ihop alla ingredienser till en stor slÀt deg
-
3.
Fördela till fem bullar som du placerar pÄ en bakplÄt klÀdd i bakplÄtspapper
-
4.
SĂ€tt in i ugnen cirka 20-25 minuter
-
5.
Ta ut och lÄt svalna. SkÀr sedan av ett "lock" pÄ alla bullar
-
6.
Gröp ur lite deg ur bottnen pÄ bullarna dÀr du klickar i mandelmassa och sedan toppar med kesogrÀdden för att sedan toppa med "locket"
Mandelmassa
-
1.
Medan bullarna Àr i ugnen, rör ihop din egna mandelmassa
KesogrÀdden
-
1.
Mixa alla ingredienser med en stavmixer för slÀtare och fluffigare konsistent