Nyttiga minisemlor

Dessa Àr en av mina favoriter som jag gör varje Är inför fettisdagen. Naturligt proteinrika och mÀttande vilket gör de passande om du vill ha ett sötare men samtidigt mellanmÄl. Kan kÀnnas som mÄnga och komplicerade steg men de Àr inte alls sÄ svÄra som de kan se ut! Mjölsorterna gÄr sjÀlvklart att byta ut till glutenfria alternativ om sÄ önskas.

icon
Timer
30 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Bullar

  • LĂ€ttkesella

    250 g
  • RĂ„gmjöl

    1 dl
  • Grahamsmjöl

    3/4 dl
  • Vaniljpulver

    1 tsk
  • Stevia

    2 msk
  • Kardemumma

    1 tsk
  • Bakpulver

    1 tsk

Mandelmassa

  • Mandelmjöl

    3/4 dl
  • Mjölk

    1 msk
  • Stevia

    1 msk

KesogrÀdde

  • Minikeso

    250 g
  • Stevia

    1 msk
  • Vaniljpulver

    1/2 tsk

Bullar

  1. 1.

    SÀtt ugnen pÄ 175 grader

  2. 2.

    Rör ihop alla ingredienser till en stor slÀt deg

  3. 3.

    Fördela till fem bullar som du placerar pÄ en bakplÄt klÀdd i bakplÄtspapper

  4. 4.

    SĂ€tt in i ugnen cirka 20-25 minuter

  5. 5.

    Ta ut och lÄt svalna. SkÀr sedan av ett "lock" pÄ alla bullar

  6. 6.

    Gröp ur lite deg ur bottnen pÄ bullarna dÀr du klickar i mandelmassa och sedan toppar med kesogrÀdden för att sedan toppa med "locket"

Mandelmassa

  1. 1.

    Medan bullarna Àr i ugnen, rör ihop din egna mandelmassa

KesogrÀdden

  1. 1.

    Mixa alla ingredienser med en stavmixer för slÀtare och fluffigare konsistent

Hemsida av Ainsaar