Kladdkaka på svarta bönor

Har ni inte stött på det tidigare kan det kännas märkligt med svarta bönor i en efterrätt. Men don’t you worry! Du kommer inte känna smaken utan de ger endast kakan en krämig och slät konsistent.

icon
Timer
20 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Kladdkaka

  • Svarta bönor

    230 g
  • Banan

    1
  • Kakao

    4 msk
  • Stevia

    1 msk
  • Honung

    1 msk
  • Ägg

    2 st
  • Jordnötssmör

    2 msk

Chokladkräm

  • Mörk choklad (gärna minst 70 % kakaohalt)

    20 g
  • Kvarg

    2 msk
  • Jordnötssmör

    1 msk

Kladdkaka

  1. 1.

    Sätt ugnen på 180 grader

  2. 2.

    Mosa bönorna och bananen

  3. 3.

    Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet

  4. 4.

    Sätt in i ugnen cirka 15 minuter

Chokladkräm

  1. 1.

    Medan kakan, smält chokladen.

  2. 2.

    Rör i kvarg och jordnötssmör.

  3. 3.

    Bred sedan ut över kakan.

  4. 4.

    Toppa med bär och kokosflingor.

Hemsida av Ainsaar