Nyttiga saffransscones med hackad mandel

icon
Timer
20 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Saffransscones

  • Havregryn

    3 dl
  • Kokosmjöl

    2 msk
  • Salt

    0,25 tsk
  • Bakpulver

    0,75 tsk
  • Stevia

    1-2 msk
  • Ägg

    1
  • Smör

    30 g
  • Kokosolja

    25 g
  • Havremjölk

    1 dl
  • Saffran

    0,5 g
  • Mandlar

    -

Saffranscones

  1. 1.

    Sätt ugnen på 250 grader

  2. 2.

    Koka upp mjölk tillsammans med saffran, ställ sedan åt sidan och låt svalna

  3. 3.

    Mixa havregryn i en matberedare till ett mjöl

  4. 4.

    Tillsätt kokosmjöl, salt, bakpulver och stevia och mixa

  5. 5.

    Smula ner smör och fast kokosolja och rör runt

  6. 6.

    Blanda därefter i ägg och mjölk/saffran blandningen

  7. 7.

    Mixa till en jämn smet, lägg ut fem kluttar på bakplåtspapper på en plåt

  8. 8.

    Toppa med hackad mandel

  9. 9.

    Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter

  10. 10.

    Ät och njut!

Hemsida av Ainsaar