Nyttiga lussekatter

Nyttiga lussekatter utan gluten och socker. Självklart kan du enkelt även göra de laktosfria. Ät de till din julfrukost eller eftermiddagsfika.

icon
Timer
45 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Lussekatter

  • Ägg

    3 st
  • Agavesirap

    3 msk
  • Saffran

    1 gram
  • Vaniljkvarg

    2 dl
  • Kokosmjöl

    1 dl
  • Havremjöl (mal havregryn i en matberedare)

    2 dl
  • Fiberhusk

    2,5 msk
  • Bakpulver

    1 tsk
  • Äggula + russin

    1 st

Lussekatter

  1. 1.

    Sätt ugnen på 175 grader

  2. 2.

    Börja med att vispa ägg och agavesirap med en stavmixer eller elvisp i cirka 2-3 minuter

  3. 3.

    Tillsätt saffran och vaniljkvarg och rör runt

  4. 4.

    Blanda de torra ingredienserna i en matberedare: Mjöl, fiberhusk och bakpulver

  5. 5.

    Tillsätt den "torra" skålen i äggmixen och rör runt

  6. 6.

    Låt degen stå och dra sig cirka 20 minuter

  7. 7.

    Dela i sex lika stora bitar, forma till kringlor

  8. 8.

    Vispa en äggula och pensla bullarna, stoppa i russin om du gillar!

  9. 9.

    Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter

  10. 10.

    Ta ut, låt svalna och njut!

Hemsida av Ainsaar