Hallonscones

Goda och saftiga scones med smak av hallon som passar perfekt till helgfrukosten eller förslagsvis eftermiddagsfikat. GÄr lika bra att byta ut hallon mot exempelvis blÄbÀr. Servera gÀrna med till exempel cream cheese och mosade bÀr eller organiskt jordnötssmör och skivad banan.

icon
Timer
20-25 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Hallonscones

  • Banan

    1
  • LĂ€ttkvarg (laktosfri för laktosfritt alternativ)

    1 dl
  • Havregryn

    1 dl
  • Grahamsmjöl

    1 dl
  • Frysta hallon

    1 dl
  • Bakpulver

    1 tsk

Hallonscones

  1. 1.

    SÀtt ugnen pÄ 220 grader

  2. 2.

    Mosa bananen och tillsÀtt övriga ingredienser

  3. 3.

    AnvÀnd hÀnderna för att "baka in" hallonen ordentligt

  4. 4.

    Forma till fem bullar och placera pÄ en plÄt med bakplÄtspapper

  5. 5.

    GrÀdda i ugnen i cirka 15-20 minuter

  6. 6.

    LÄt svalna nÄgot innan servering

Hemsida av Ainsaar