Glutenfria Saffransscones

Dessa scones Ă€r superenkla att göra och innehĂ„ller inga ”krĂ„ngliga” ingredienser.

GÄr snabbt att slÀnga ihop pÄ söndagmorgon. Enjoy!

icon
Timer
25-30 min
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Saffransscones

  • Glutenfritt havregryn

    2 dl
  • LĂ€ttkvarg

    2 dl
  • Saffran

    1 pkt (0,5 g)
  • Bakpulver

    1 tsk
  • Agavesirap

    1 msk
  • Russin

    Ca 1 msk
  • Salt

    En nypa

Saffransscones

  1. 1.

    SÀtt ugnen pÄ 200 grader

  2. 2.

    Mixa alla ingredienser till en jÀmn smet

  3. 3.

    KlÀ en plÄt med bakplÄtspapper

  4. 4.

    Klicka ut 3 jÀmnstora kluttar

  5. 5.

    Toppa med lite extra russin

  6. 6.

    SĂ€tt in i ugnen cirka 20-25 minuter

  7. 7.

    LÄt svalna sÄ de drar ihop sig och inte blir lika "degiga"

  8. 8.

    Ät och NJUT! Jag Ă„t mina med jordnötssmör och sockerfri sylt.

Hemsida av Ainsaar