Bananbröd

Ett mjukt, saftigt bananbröd som dessutom Ă€r nyttigt! Ät till frukost eller servera till eftermiddagsfikat. Antingen som det Ă€r eller med en klick vaniljkvarg och hallon.

icon
Timer
50-60 minuter
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
icon
Rating
13 röster

Bananbröd

  • Mandelmjöl

    0,75 dl
  • Kokosmjöl

    0,75 dl
  • Vaniljproteinpulver

    0,5 dl
  • Bananer

    2 st
  • LĂ€ttkesella (laktosfri för laktosfritt alternativ)

    75 g
  • Äggvitor

    2 st
  • Bakpulver

    2 tsk
  • Bikarbonat

    1/2 tsk
  • Kanel

    1 tsk

Bananbröd

  1. 1.

    SÀtt ugnen pÄ 175 grader

  2. 2.

    Mosa bananerna och rör i alla ingredienser

  3. 3.

    Vispa till en jÀmn smet

  4. 4.

    KlÀ en brödform i bakplÄtspapper (alternativt smörj den)

  5. 5.

    HÀll i smeten i formen, sÀtt in i mitten av ugnen cirka 45 minuter

  6. 6.

    Ta ut, lÄt svalna och servera

Hemsida av Ainsaar